Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

«Παιδιά» ενός κατώτερου Θεού

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί από το Υπουργείο Παιδείας το διδακτικό ωράριο με το οποίο θα διδάσκουν στα Δημοτικά Σχολεία οι εκπαιδευτικοί που διατίθενται από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ακούγονται διάφορα...

Διαβάζω για παράδειγμα την εξής είδηση:
«Συνολικά 21 ώρες τη βδομάδα θα διδάσκουν οι καθηγητές που είτε αποσπάσθηκαν , είτε μετακινήθηκαν με αίτησή τους ή υποχρεωτικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη σε σημερινή σύσκεψη στο υπ. Παιδείας»

Αν υποθέσουμε ότι επαληθεύεται το σενάριο, τότε δημιουργούνται στην Πρωτοβάθμια συνθήκες ανισότητας και εκπαιδευτικοί δυο ταχυτήτων

Ένα παράδειγμα...

Έστω ότι στο προαύλιο του σχολείου διδάσκουν δύο γυμναστές, ο ένας της Πρωτοβάθμιας και ο άλλος της Δευτεροβάθμιας , με τα ίδια έτη υπηρεσίας, ας πούμε 8 χρόνια

Αυτόματα γεννιέται το παράλογο, ο γυμναστής της Πρωτοβάθμιας να διδάσκει 24 ώρες και ο άλλος της Δευτεροβάθμιας 21 ώρες.

Την αδικία θα υφίστανται βέβαια και όλοι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας : Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι καθώς και οι υπόλοιπες ειδικότητες (Αγγλικών, Μουσικής κλ.π), αφού το διδακτικό μας ωράριο ξεκινά από 24 ώρες την εβδομάδα και κατεβαίνει στις 21 ώρες, μετά από είκοσι χρόνια υπηρεσίας, ενώ το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας ξεκινά από 21 ώρες εβδομαδιαίως για τον πρωτοδιόριστο και κατεβαίνει σταδιακά στις 16 ώρες.

Η ΟΛΜΕ με επιστολή της προς την Υπουργό Παιδείας ζητά και καλά κάνει: «οι εκπαιδευτικοί που διατίθενται στην Π.Ε. να ακολουθούν το διδακτικό τους ωράριο που έχουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.»

Εν κατακλείδι νομίζω ότι  και εμείς οι της Πρωτοβάθμιας θα πρέπει να δεκδικούμε με μεγαλύτερο ζήλο ενιαίο ωραρίο για όλες τις βαθμίδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: