Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Πιστοποιητικό Διοικητικής και Παιδαγωγικής Επάρκειας Εκπαιδευτικών (Μέρος Β΄)

Με αφορμή το σχόλιο του Δημήτρη

Γράψαμε ότι δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υ.Α που καθορίζει τη διαδικασία απόκτησης Πιστοποιητικού Διοικητικής και Παιδαγωγικής Επάρκειας

Το πιστοποιητικό αυτό αφορά κυρίως όσους θέλουν να γίνουν στελέχη εκπαίδευσης αφού...

σύμφωνα με το Ν.3848/2010 ,άρθρο 11, παρ.9, θεωρείται προαπαιτούμενο για την επιλογή σε θέση Σχολικού Συμβούλου, Διευθυντή Εκπαίδευσης, προϊσταμένου ΚΕΔΔΥ και διευθυντή σχολικής μονάδας. (Να θυμίσουμε ότι κατά την πρώτη εφαρμογή του Νόμου, στις περσινές δηλαδή επιλογές στελεχών εκπαίδευσης,υπήρχε η εξαίρεση του Ν.3848/10, άρθρ. 29, παρ. 4 και δεν θεωρείτο προαπαιτούμενο)

Το Πρόγραμμα στην πρώτη φάση θα είναι ταχύρυθμο και θα συμμετάσχουν οι διευθυντές διευθύνσεων εκπαίδευσης και οι σχολικοί σύμβουλοι.

Στη συνέχεια θα γίνουν «εκτεταμένα προγράμματα» για όσους εκπαιδευτικούς έχουν εκπαιδευτική υπηρεσία μεγαλύτερη των επτά (7) ετών και μικρότερη των τριάντα δύο (32). Προαπαιτούμενο η πιστοποίηση ΤΠΕ επιπέδου 1.

Θα βγαίνουν τα προγράμματα, θα γίνονται αιτήσεις και η επιλογή αυτών που θα τα παρακολουθούν θα γίνεται με κλήρωση, σε αναλογία 80% στελέχη εκπαίδευσης και 20% υπόλοιποι εκπαιδευτικοί.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση 96 ωρών, πρακτική άσκηση 80 ωρών και αξιολόγηση με 4 γραπτές εργασίες (τρεις εργασίες για το θεωρητικό μέρος και μία για το πρακτικό)

Λεπτομέρειες για το πότε θα ξεκινήσουν τα προγράμματα, ο τρόπος υποβολής αιτήσεων και οι μέρες και οι ώρες που θα γίνονται τα μαθήματα δεν τα γνωρίζω αλλά ξέρω ότι το όλο πακέτο κοστίζει 12.357.212 ευρώ .

Ας ελπίσουμε να πιάσουν τόπο τα λεφτά
και να γίνει σωστή δουλειά.

3 σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ είπε...

Α! και κάτι σημαντικό που ξέχασα...

"Το πιστοποιητικό διοικητικής ή καθοδηγητικής επάρκειας δεν θεωρείται απαραίτητο προσόν για τους
υποψήφιους διευθυντές σχολικών μονάδων κατά τις δύο πρώτες εφαρμογές του παρόντος νόμου"
(ν. 3848, άρθρο 29, παρ. 5)

Η πρώτη εφαρμογή ήταν το 2011, η δεύτερη είναι το 2015...

Δημήτρης Γκότζος είπε...

Για να αναλάβεις κάποια διοικητική θέση απαιτούνται και οι κατάλληλες γνώσεις που θα πρέπει να προϋπάρχουν και όχι να αποκτούνται "στο πόδι" τη στιγμή που θα πρέπει να διοικήσεις! Μεγάλο λάθος που δε γίνεται υποχρεωτικό κατά τις 2 πρώτες εφαρμογές του νόμου, όπως επίσης μεγάλο λάθος που στις περσινές επιλογές Διευθυντών, Υποδιευθυντών, Προϊσταμένων Σχ. Μονάδων δεν ήταν υποχρεωτική η πιστοποίηση στις Τ.Π.Ε !

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι η εξέλιξη αυτής της διαδικασίας να μην έχει τη μοίρα του μείζονος προγράμματος επιμόρφωσης. Ως πότε θα κατηγοριοποιούνται οι δάσκαλοι για να αποκτήσουν μια θέση που τους ανήκει, για να εξυπηρετούνται κάθε φορά διάφορα
συμφέροντα;