Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Σχόλιο για την πορεία Πάτρα – Αθήνα κατά της ανεργίας από το Δήμο Πατρέων


Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. 
Με αφορμή αυτό

Ο καθένας αντιλαμβάνεται τον κόσμο με τη δική του ματιά και υιοθετεί το πολιτικό σύστημα και την ιδεολογία εκείνη που μπορεί να φέρει την μεγαλύτερη ευημερία στο λαό. Προσωπικά τάσσομαι υπέρ της φιλελεύθερης πολιτικής σκέψης  επειδή σέβεται  τη διαφορετικότητα, δεν ποινικοποιεί την άλλη άποψη,  προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής, δίνει κίνητρα και πρωτοβουλίες στους πολίτες με λίγο και αποτελεσματικό κράτος, ευαίσθητο και κοινωνικό, όπου και όταν χρειάζεται.

Όταν όμως αναφερόμαστε σε φτώχεια, ανεργία και κοινωνική εξαθλίωση και για πολιτικές, όπως της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θίγουν όχι μόνο τις ευκαιρίες μας αλλά και τα όνειρα των παιδιών μας, οφείλουμε όλοι να είμαστε αλληλέγγυοι και ενωμένοι.

Μου άρεσε η πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων, γιατί είναι πρωτότυπη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αφού παρακινεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να διαδηλώσει ειρηνικά, να κάνει πολιτισμό  και να διεκδικήσει το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια, χωρίς όμως να εμποδίζει την κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας όπως έχουμε συνηθίσει σε καταλήψεις δρόμων, πορείες και συγκεντρώσεις, διπλές μάλιστα στις μέρες μας, σε Σύνταγμα και Ομόνοια.

Παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις  σε τοποθετήσεις ιδεολογικού κυρίως περιεχομένου - δε θα  παίζουμε συνεχώς με τις λέξεις ρε φίλε -  κρατάμε την ουσία της δράσης  και στηρίζουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια: