Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Περί της μη συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το Ασφαλιστικό

Οι επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων της Αγίας Παρασκευής Ανδρέας Γκιζιώτης και Βασίλης Ζορμπάς ζήτησαν εδώ και εδώ την έκτακτη - κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα: συζήτηση για το Ασφαλιστικό και  έκδοση ψηφίσματος για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου. 
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής,  απαξιώνοντας το αίτημα και αρνούμενος τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα έδινε τη δυνατότητα στους Δημοτικούς Συμβούλους να τοποθετηθούμε δημόσια για ένα ζήτημα  το οποίο  αφορά τη ζωή και το μέλλον  των  εργαζομένων της πόλης  αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, αρκέστηκε σε μια light ανακοίνωση επτά γραμμών, με την οποία «απαιτούμε» γενικώς και αορίστως –από ποιους άραγε; - «μεταρρυθμίσεις που ως στόχο θα έχουν την ισονομία και την κοινωνική Δικαιοσύνη». Ούτε μια λέξη στην ανακοίνωση του Δημάρχου για την απόσυρση του πιο σκληρού, του πιο αντεργατικού ασφαλιστικού νομοσχεδίου το οποίο εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για να ψηφιστεί "εν μια νυκτί". Ούτε μια λέξη, ως κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. που με τους χειρισμούς της , τις καθυστερήσεις, τις ολιγωρίες και τις παραλείψεις της έχει οδηγήσει τη χώρα στο αδιέξοδο δίλημμα: ή των δυσβάστακτων μέτρων που καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι οι Έλληνες  ή σε μια καταστροφική έξοδο από την Ε.Ε και επιστροφή στη δραχμή με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες και την πατρίδα μας.
Θυμηδία προκαλεί επίσης η υποκριτική δικαιολογία που αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δημάρχου με την οποία επιρρίπτεται η ευθύνη για την μη έκδοσης ψηφίσματος κατά του ασφαλιστικού στην Αντιπολίτευση και στην έλλειψη απαρτίας κατά τη συνεδρίαση της Μεγάλης Δευτέρας 25ης Απριλίου 2016.
Γίνεται πλέον σαφές ότι η Δημοτική Αρχή, χωρίς να κρατά ούτε καν τα προσχήματα, στηρίζει   αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θίγουν εργασιακά δικαιώματα, όνειρα και ελπίδες και λειτουργεί ως εντεταλμένο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αγία Παρασκευή.
Το προεκλογικό σύνθημα της ΝΙΚΗΣ: «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή- Υπερασπιζόμαστε την Κοινωνία» που κάποτε, κάποιοι πιστέψαμε, δίνοντας  ένα κομμάτι της ψυχής μας, κυκλοφορεί πλέον ως το πιο σύντομο ανέκδοτο στην πόλη.
-----------------------------------------------------------
Υ.Γ Στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου (15/3/2016) ανέφερα : « Με στενοχωρεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις και με ευτελείς δικαιολογίες, μέλη της δημοτικής ομάδας καταβάλουν προσπάθεια συγκάλυψης κυβερνητικών αστοχιών και παραλείψεων, οι οποίες θίγουν εργαζόμενους συμπολίτες μας…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: