Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Τρεις δηλώσεις στην 18η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Παρασκευής

Έχουμε ξαναγράψει ότι στην έναρξη των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν το δικαίωμα να πάρουν τον λόγο για δηλώσεις-τοποθετήσεις-ερωτήσεις.

Ακολουθούν τρεις δηλώσεις μου  που έγιναν την Πέμπτη 9/6/2016 στην 18η συνεδρίαση:

 1. Μετά τη συζήτηση που είχαμε για την Παιδεία στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε « ΠΕΡΙΚΛΗΣ» που αριθμεί 1100 μέλη από τα σχολεία Αγίας Παρασκευής, Χολαργού, Παπάγου, Χαλανδρίου, Ψυχικού, Φιλοθέης, Βριλησσίων και Πεντέλης εξέδωσε Δελτίο Τύπου με τίτλο: «Η δημοτική αρχή της Αγίας Παρασκευής συμπαραστάτης του κ. Φίλη» όπου αφού αναφέρει τις θέσεις των εκπαιδευτικών για την απόφαση Φίλη και τα όσα συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο καταλήγει... « είναι ολοφάνερο ότι η δημοτική αρχή της Αγίας Παρασκευής απέφυγε να ταχθεί στο πλευρό του Σχολείου που πλήττεται βάναυσα αλλά και των εκπαιδευτικών που τα εργασιακά τους δικαιώματα καταπατώνται. Η δημοτική αρχή επέλεξε στρατόπεδο…» . Τριάντα ένα χρόνια δάσκαλος, αγαπητοί συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, και αυτό δεν υπάρχει! Ποτέ και κανένας σύλλογος εκπαιδευτικών δεν έχει τοποθετηθεί τόσο επικριτικά, τόσο σκληρά και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, απέναντι σε φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης. Πάντα υπάρχει η πρώτη φορά μπορεί να σκεφτείτε. Εντάξει! Αλλά ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του για τη στάση της δημοτικής αρχής, ως δεκανίκι του κ. Φίλη.

---------------------------------------

 2. Βρέθηκα την Κυριακή στο Κλειστό του Κοντοπεύκου "κοουτσάροντας" μαζί με τον Υποδιευθυντή του σχολείου μας ομάδα μπάσκετ κοριτσιών της Έκτης, σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Γυμναστικού Συλλόγου της πόλης μας του Μπάσκετ Γυναικών. Ήταν μια όμορφη εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν δεκάδες μαθήτριες των σχολείων της πόλης και οφείλουμε να συγχαρούμε τη διοίκηση του σωματείου, αφού έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να χαρούν την ομορφιά του αθλητισμού και στους γονείς να τα καμαρώσουν.
Παραφωνία θα έλεγα στο όμορφο αθλητικό γεγονός αποτέλεσε αποστροφή από τον σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου ο οποίος βάλλοντας κατά διαδικτυακής ανάρτησης, κάποιου αντιπολιτευόμενου συμπολίτη μας, όπως τον χαρακτήρισε χωρίς να τον ονοματίσει, γενίκευσε, εμμέσως πλην σαφώς, κατά της αντιπολίτευσης ότι δεν στηρίζει τις ομάδες της πόλης, προκαλώντας όπως ήταν φυσικό θυμηδία, ειρωνικά σχόλια και δυσμενείς κρίσεις για την ποιότητα του αυτοδιοικητικού μας λόγου.
Επειδή θεωρώ ότι ο πολιτισμός, η τέχνη, η παιδεία, ο αθλητισμός πρέπει να ενώνουν και επειδή εξ όσων γνωρίζω όλες οι δημοτικές παρατάξεις αλλά και οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου, όπως και η σημερινή, στήριξαν και στηρίζουν, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, τα ερασιτεχνικά σωματεία, κάνω έκκληση στις δημόσιες τοποθετήσεις μας τουλάχιστον, να αποφεύγουμε την αοριστολογία και τον γενικόλογο καταγγελτικό λόγο, ειδικά όταν στο κοινό βρίσκονται παιδιά που διαθέτουν κρίση και έχουν ανάγκη από θετικά πρότυπα.

-----------------------------------------------------

 3. Θέλω να επισημάνω τέλος τρεις σημαντικές εξελίξεις που συνέβησαν στην πόλη τις τελευταίες μέρες, οι οποίες βεβαίως πιστώνονται στα θετικά της δημοτικής αρχής και τις οφείλονται τα εύσημα.
 - Η δρομολόγηση της αποπεράτωσης του σχολικού συγκροτήματος πρώην Μπαρμπίκα που σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου παίρνει το δρόμο της δημοπράτησης.
 - Η έναρξη των εργασιών τοποθέτησης των βυθιζόμενων κάδων στην κεντρική πλατεία
- Η εξαιρετική παρουσίαση από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Γιάννη Σιδέρη και τον Τεχνικό Σύμβουλο Αντώνη Μαυρόπουλο στο 2ο Γυμνάσιο, του σχεδίου για το κινητό πράσινο σημείο ανακύκλωσης. Είναι μια οικολογική δράση με πολύπλευρα οφέλη που ξεκινά πιλοτικά το προσεχές διάστημα, γενικεύεται το Σεπτέμβριο και οφείλουμε να την στηρίξουμε όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: