Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Περί απαγόρευσης κυκλοφορίας-πεζοδρόμησης οδού Γιαβάση/ αντικατάταστασης χλοοτάπητα γηπέδων 7ου και 9ου Δημ. Σχ/Συζήτηση για Παιδεία

Στη συνεδρίαση της 31/5/2016  του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Παρασκευής υπέβαλα δύο ερωτήσεις προς την Δημοτική Αρχή και εισηγήθηκα θέμα της Η.Δ περί παιδείας με επίκεντρο την Υ.Α Φίλη που καταργεί τα ΕΑΕΠ Δημοτικά και επιφέρει αλλαγές στα Ολοήμερα.

Στην πρώτη ερώτηση που αφορούσε την απαγόρευση κυκλοφορίας και την πεζοδρόμηση της Γιαβάση απάντησε ο Δήμαρχος  ενώ στην δεύτερη ερώτηση για την αλλαγή χλοοτάπητα στα γήπεδα ποδοσφαίρου 5χ5 του 7ου και 9ου Δημοτικών Σχολείων απάντησε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. Ακολουθούν  οι ερωτήσεις και  οι απαντήσεις:...

 Ερώτηση:Απαγόρευση κυκλοφορίας και πεζοδρόμηση Γιαβάση

ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ:  Το περσινό καλοκαίρι λειτούργησε τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων στην κεντρική πλατεία, σε τμήμα της Γιαβάση, ένα μέτρο που έτυχε της αποδοχής των επιχειρηματιών της πλατείας και συγκέντρωσε τα ευμενή σχόλια των δημοτών. Με δεδομένο ότι μπαίνουμε στην καλοκαιρινή περίοδο, αύριο έχουμε Ιούνιο και ήδη τραπεζάκια έξω θα ήθελα να ρωτήσω τη Δημοτική Αρχή: 
Πρώτον, αν έχει προγραμματίσει να επαναλάβει το περσινό επιτυχημένο μέτρο και αν ναι πότε θα το ξεκινήσει και ποιες μέρες-ώρες της εβδομάδας θα το εφαρμόσει.
Δεύτερον, αν είναι στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής και πότε ακριβώς προγραμματίζει να υλοποιήσει την πεζοδρόμηση της Γιαβάση, έργο που αποτελεί άλλωστε και προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου. 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Είναι κάτι που μας απασχολεί αυτό θα γίνει)


-----------------------------------------------------------------------------

Ερώτηση : ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 7ου 9ου Δ.Σ 

ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: Στον προϋπολογισμό του 2016 και συγκεκριμένα στον κωδικό 30.6261.21 προβλέπεται ποσό 50.000 ευρώ για αλλαγή χλοοτάπητα των γηπέδων ποδοσφαίρου 5Χ5 στο 7ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο. Υπενθυμίζω ότι και στον προυπολογισμό του 2015 υπήρχε πρόβλεψη 25.000 για την ανακατασκευή του γηπέδου του 7ου αλλά σε αναμόρφωση του Νοεμβρίου την οποία προσωπικά καταψήφισα, το ποσό αφαιρέθηκε και το έργο εκκρεμεί.
Επισημαίνω ότι και στα δύο γήπεδα ο χλοοτάπητας είναι σε κακή κατάσταση και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τα παιδιά.
Ειδικά στο γήπεδο του 7ου στο οποίο γυμνάζονται το πρωί 700 παιδιά του 7ου Δημοτικού και του 4ου Γυμνασίου και τα απογεύματα χρησιμοποιείται ως αθλοχώρος γειτονιάς ο αγωνιστικός χώρος είναι σε πολύ κακή κατάσταση και εξαιρετικά επικίνδυνος.
Υπογραμμίζω ότι ο Δήμαρχος δημόσια σε συγκεντρώσεις κατοίκων στο Κοντόπευκο και στα Πευκάκια έχει δεσμευτεί ότι τα γηπεδάκια θα γίνουν εντός του 2016.
 Κατόπιν τούτων θα ήθελα να μας ενημερώσετε και μαζί με μας τους μαθητές και τους γονείς των δύο σχολείων αλλά και τους κατοίκους Παραδείσου Πευκακίων για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου της αλλαγής του χλοοτάπητα στα δύο γήπεδα 7ου και 9ου. 
 Η πρότασή μου για ευνόητους λόγους είναι τα έργα να υλοποιηθούν τη θερινή περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: Το έργο έχει εγκριθεί  και θα γίνει με τις Δημόσιες Επενδύσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού  μέσα στο καλοκαίρι.


--------------------------------------------------------------------------

Ως εισηγητής του θέματος για την Παιδεία με επίκεντρο την Υ.Α Φίλη που καταργεί τα ΕΑΕΠ Δημοτικά και επιφέρει αλλαγές στα Ολοήμερα  είπα περίπου αυτά
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις της Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε "Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ" Μάγιας Σταυροπούλου και του Αιρετού του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας) Νίκου Παπασπύρου οι οποίοι επιχειρηματολόγησαν κατά της Υ.Α Φίλη και πρότειναν προς το Δημ. Συμβούλιο ψήφισμα το οποίο κατέληγε σε πρόταση ανάκλησης της Υ.Α Φίλη.
Η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων διαμαρτυρήθηκε για  την απουσία αρκετών Δημοτικών Συμβούλων από τη συνεδρίαση και δήλωσε ότι  θα αποχωρήσει. (τελικά η Πρόεδρος και τα μέλη της Ένωσης που ήταν παρόντα  παρέμειναν στην αίθουσα και παρακολούθησαν τη συζήτηση ως το τέλος)
Στη δευτερολογία μου "υιοθέτησα" το ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ¨Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ" και εισηγήθηκα να τεθεί σε ψηφοφορία. Το ψήφισμα των εκπαιδευτικών στηρίχτηκε τελικά από όλα τα παρόντα μέλη της  αντιπόλιτευσης και από δύο Δημοτικούς Συμβούλους της Συμπολίτευσης. Η πλειοψηφία της συμπολίτευσης αρνήθηκε το ψήφισμα με λευκή ψήφο  και στήριξε την πρόταση του Δημάρχου και του  Αντιδημάρχου Παιδείας που είχε ως "αντιψήφισμα"  τετρασέλιδο κείμενο της Ένωσης Γονέων το οποίο είχε  δημοσιευτεί στις 17/5/2015 και διανεμήθηκε  κατά τη διάρκεια της συζήτησης στους Δημοτικούς Συμβούλους. 

Σχόλια

1.Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων αν και ρωτήθηκε  κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν έθεσε θέμα να τεθεί το τετρασέλιδο κείμενο της Ένωσης  σε ψηφοφορία. Το  "αντιψήφισμα" απέναντι  στο ψήφισμα των εκπαιδευτικών ήταν αποκλειστικά πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Παιδείας και του Δημάρχου που συμφώνησε.

2.Το "κέρδος" από τη συζήτηση είναι ότι  ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα που θα  επιφέρει από το Σεπτέμβριο στο Δημοτικά Σχολεί η Υ.Α Φίλη και η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία  στοχεύοντας αποκλειστικά σε δημοσιονομικό όφελος, κατ΄επιταγήν των θεσμών, καταργεί διδακτικά αντικείμενα, περικόπτει μαθήματα, θίγει  μορφωτικές ευκαιρίες των μαθητών,  αποκλείει χιλιάδες Ελληνόπουλα από τα Ολοήμερα, υποβαθμίζει τη Δημόσια Παιδεία και στέλνει τουλάχιστον 4.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς  στην ανεργία. 

3.Το γεγονός ότι η  Δημοτική Αρχή στάθηκε απέναντι στο ψήφισμα  των εκπαιδευτικών και υπερασπίστηκε τα πολλά θετικά που βρήκε στην Υπουργική Απόφαση  της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το αφήνω ασχολίαστο. Ο καθένας ας το αξιολογήσει και ας βγάλει τα συμπεράσματά του για τη στάση της δημοτικής αρχής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: